~ღ~ De omnibus rebus et nonnullis aliis~ღ~

Alla inlägg den 23 september 2010

Av ☀♥☀CocoLicious☀♥☀ - 23 september 2010 00:27

Den artikel jag hänvisade till i mitt förra blogg inlägg tyckte jag var väldigt bra den ger en analys om hur det blivit som det blivit, alltså hur ett parti som SD lyckats ta sig hela vägen in i riksdagen, och det ligger nog en hel del sanning i den! Det som lyfts fram är oerhört viktig att se till i alla fall för att kunna bemöta och motverka det som nu visar sig blivit resultatet.

Vilket förövrigt som jag nämnt innan är helt sanslöst enligt mig, dock finns det nästan alltid en anledning till allt som händer!


Det är bra att folk agerar och visar vad dem tycker i form av strejk, och demonstrationer osv. Dessutom är det skönt att genom denna folkrörelse se att alla är överrens om att detta inte är okej och att människor vill engagera sig.

Dock krävs det ju mer.

Det räcker inte enbart med att visa att vi inte vill ha SD i riksdagen utan vi måste lägga engagemang på orsakerna som gjort att dem nu sitter där, vilket innefattar flera faktorer en del säkerligen mycket komplicerade.

Detta borde dock ske på flera olika nivåer och på massa olika sätt för att komma åt alla delar av samhället och alla människor i samhället. Alltså där medborgare, politiker, media, olika institutioner osv. är med och arbetar för samma mål. Och att alla hela tiden arbetar kontinuerligt för att uppnå dessa.

Man måste gå till botten med det och reda ut saker och ting grundligt, finna orsaker till varför människor röstat på ett parti som SD för att kunna förebygga  och vidta åtgärder som gör att det helst aldrig händer igen. 


För det är just vad som skett, Sverigedemokraterna röstades in i riksdagen av medborgare genom vårt demokratiska system. Det kan ingen förneka och det är ett faktum att det är så det har gått till och det måste vi acceptera!

Det intressant är dock som sagt varför och hur det kunna bli så?!


Den politik SD står för behöver vi dock inte acceptera!

Men även om vi är upprörda så får inte våra handlingar bli överdrivet upproriska, våldsamma och aggressiva där vi tar till metoder som snarare skälper oss än hjälper oss. Det kommer bara resultera i hat och smutskastning då nivån skulle sjunka till SDs nivå! Dessutom skulle de gynna dem och deras anhängare ännu mer då de förmodligen skulle måla upp sig återigen som offer!


Nej som sagt det får inte gå till överdrift utan de är upp till oss alla som inte tror på fördomar och Skrämsel politik, att på allvar försöka motverka främlingsfientlighet, rasism, nazism och kämpa för alla människors lika värde på ett förnuftigt sätt. Och detta genom att konkret agera på olika sätt,analysera, utbilda och sprida kunskap, bemöta, rekonstruera, resonera, diskutera, debattera och föra dialog etc.!

Presentation

Omröstning

Har vi träffats IRL?
 Ja, vi känner varandra väl och umgås regelbundet
 Ja, Vi är bekanta
 Nej, men vi har snackat på Internet
 Nej, vi har aldrig träffats eller pratats vid

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards